1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout

Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2019

Ingrediënten 4 personen


- 600 gram kipdijfilet in reepjes (gewoon kipfilet kan ook)
- zonnebloemolie of olijfolie
- 2 tl zoete paprikapoeder
- 4 tl Ras el Hanout
- 2 uien
- 1 flinke teen knoflook
- 3 cm gember
- 150 ml kippenbouillon (van een tablet)
- 1 grote sinaasappel (sap)
- 1 kaneelstokje
- 50 gram geroosterde amandelen
- 15 gram verse koriander


Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout
Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout

Al struinend op het Internet kwam ik dit recept in meerdere varianten tegen. Ik heb hier en daar wat naar mijn eigen smaak veranderd en aangepast en dus komt nu ook nog mijn versie erbij
Ik wil het de volgende keer weer graag precies zo maken dus zet ik het hier neer dan kan ik het niet vergeten. #mijngeheugenlaatmeweleensindesteek
Ik heb helaas geen tajine en dus is dit recept gewoon in de stoofpan gemaakt.
Erg lekker hierbij is Couscous-met-appel-en-cranberrys

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Doe de kip in een kom en voeg 2 el olie, paprikapoeder en Ras el Hanout toe.
- Schep alles goed door elkaar, zodat de kruiden en de olie goed worden verdeeld over de kip.
- Snijd de uien, de knoflook en de gember fijn en fruit ze in een beetje olie.
- Voeg de kip toe en bak deze in ongeveer 10 minuten rondom bruin.
- Giet de kippenbouillon er overheen en voeg het sinaasappelsap en het kaneelstokje toe.
- Doe de deksel op de pan en laat het gerecht nog ca. 30 minuten sudderen op laag vuur.
- Vlak voor het opdienen strooi je er gehakte amandelen en fijngesneden koriander overheen.

Serveertip

Lekker hierbij is couscous met appel en cranberry's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top