1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Thaise keuken
  5. Garnalen
  6. Knoflook garnalen met acaciahoning

Knoflook garnalen met acaciahoning

Door: melvita

  • Thais, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-01-2019

Ingrediënten 4 personen


2 el Melvita acaciahoning
2 el sojasaus
1 knoflookteen, fijn gesneden
2 tl witte sesamzaadjes
400 g tijgergarnalen
1 grote of 2 kleine broccoli 's
50 g bosui, in ringen gesneden


Knoflook garnalen met Melvita acaciahoning
Knoflook garnalen met Melvita acaciahoning

Deze in knoflook en honing gemarineerde garnalen zijn heerlijk om zo te eten, maar doen het ook goed in een compleet gerecht met broccoli en rijst. Hoe je de garnalen ook eet, de acaciahoning maakt het helemaal af.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng de acaciahoning met de sojasaus, knoflook en de sesamzaadjes met elkaar in een kom.
2. Doe de tijgergarnalen ook in een kom, doe de helft van de marinade erbij, dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast om te marineren.
3. Kook ondertussen de broccoli 3 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met koud water.
4. Bak de garnalen elke zijde 2 minuten in een Koekenpan. Giet dan de rest van de marinade en de broccoli erbij. Bak nog 2-3 minuten op hoog vuur en serveer met witte rijst.

Tags, , , , ,



Reacties (1)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top