1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Saus
  6. Zwarte bonenburger met saus van gefermenteerde zwarte bonen (Pulse Shack)

Zwarte bonenburger met saus van gefermenteerde zwarte bonen (Pulse Shack)

Door: PeulvruchtRecepten

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2019

Ingrediënten 6 personen


200 g zwarte bonen (gekookt)
60 g Puy linzen (ongekookt)
100 g groene erwten (diepvries)
75 g havermout
1 ui, fijngehakt
2 grote tenen knoflook
1.5 el gefermenteerd zwarte bonen
1 rode chilipeper
1 el rijstazijn
2 el sojasaus
200 ml boullion
2 el maizena
2 el koud water
8 el sesamzaadjes

Om te serveren
een broodje dat je lekker vindt
tomatenketchup
4 shiitake
sla



Wil jij minder vlees en meer plantaardig eten, maar heb je af en toe gewoon trek in een sappige hamburger waar de saus vanaf druipt? Dan heb ik iets voor jou. Deze zwarte bonenburger zit bordevol plantaardige eiwitten en ander lekkers. De saus van gefermenteerd zwarte bonen zorgt ervoor dan deze zwarte bonenburger een vlezige smaak krijgt. Je kunt het zo rommelig maken als je wilt met bijvoorbeeld tomatenketchup en gebakken shiitake, maar ik kan me ook voorstellen dat zoet-zure rode ui erg lekker is als topping.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de Puy linzen tot ze gaar zijn. Dat duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
Start met het maken van de saus van gefermenteerde zwarte bonen. Mix de gefermenteerde zwarte bonen, knoflook, chili (zonder zaadjes), rijstazijn en sojasaus tot een pasta. Breng nu 200ml boullion aan de kook en mix de pasta erdoor.
Roer de maizena door het koude water en als het glad is doe je dit door de saus in de pan. Roer goed door en als de saus dikker is geworden kun je het pannetje even apart zetten.
Kook de erwten ongeveer 4 minuten.
Doe de zwarte bonen en de erwten samen in een food processor en mix ze tot een puree.
Doe de ui, havermout en gekookte linzen in een kom. Doe daar ongeveer 130 gram van de gefermenteerd zwarte bonensaus bij, en dan de puree van zwarte bonen en erwten. Meng met een lepel tot alles goed gemengd is.
Verdeel dit mengsel in 6 porties en maak er mooie burgers van met je handen.
'Paneer' de burgers met de sesamzaadjes en bak de burgers in een mengsel van olie en boter totdat de zaadjes beginnen te carameliseren.
Bak ook de shiitake.
Nu is het tijd om de burger aan te kleden zoals je dat graag wilt, met een broodje, sla, tomatenketchup en de shiitake, en neem dan een goede hap...

Tags, , , , ,

Serveertip

Dit recept is overgenomen van Pulse Shack: https://www.pulseshack.com/nl/

Bron

Pulse Shack



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PeulvruchtRecepten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top