1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Witte Bonen Vlaai Met Appel En Rozijnen (Pulse Shack)

Witte Bonen Vlaai Met Appel En Rozijnen (Pulse Shack)

Door: PeulvruchtRecepten

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2019

Ingrediënten 10 personen


Voor de cake
240 g witte bonen (gekookt)
75 g honing
2 eieren
1 vanillestokje
rasp van 1 citroen
50 g amandelmeel
0.5 tl baking soda
50 ml room
25 g arrowroot
1 el amandelmeel (om de vlaaivorm voor te bereiden)
mespuntje zout

Voor de vulling
3 appels, geschild
1 hand rozijnen
30 ml rum
2 tbs bruine suiker
1 el kaneel

Voor de topping
30 g boter
70 g suiker
35 g glutenvrije havermeel
35 g rijstmeel
1 hand amandelschaafsel



Dit recept is een variant op de Limburgse vlaai. Een vlaai onderscheid zich natuurlijk door de vulling, waarvan er vele varianten zijn. Deze vulling is een bevredigende mix van appel, rumrozijnen en kaneel. Citroen in de basis van deze vlaai zorgt voor de frisheid en de knapperige topping ga je zeker lekker vinden. Een dot slagroom erbij en je kunt je tanden erin zetten. Een bonus is dat je ook van deze vlaai kunt genieten wanneer je glutenvrij eet, en wanneer je de room vervangt door bijvoorbeeld amandelroom dan is dit recept voor appelvlaai zelfs lactosevrij.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 170 graden Celsius.
Vet een springvorm in en bestrooi de bodem van de vlaaivorm met wat amandelmeel zodat de vlaai straks niet blijft plakken.
Spoel de bonen en laat ze uitlekken.
Doe de bonen in een Keukenmachine, voeg de honing en mix tot een gladde puree.
Voeg de eieren één voor één toe tijdens het mixen.
Voeg de overige ingrediënten toe aan de keukenmachine een mix kort.
Nu kun je het mengsel in de vlaaivorm doen.
Snijd de geschilde appels in blokjes.
Doe de rozijnen met de rum in een steelpannetje en zet het pannetje op een laag vuurtje tot de rum is opgenomen door de rozijnen.
Mix nu de appels met de rozijnen, kaneel en de bruine suiker.
Verspreid de basis van de vlaai over de bodem van de vlaaivorm en leg de appels er in het midden op, terwijl je ongeveer 1 cm van de rand vrij laat van appels.
Nu is het tijd om de topping te maken. Mix de melen, boter en suiker in een food processor tot de ingredienten licht samenkomen. Meng nu met de hand het amandelschaafsel erdoor en dek de vlaai af met deze topping.
De vlaai moet ongeveer 50 minuten bakken. Wacht tot de vlaai is afgekoeld voordat je hem uit de springvorm haalt.
In de tussentijd kun je de slagroom samen met de suiker en de schil opkloppen voor de topping.
Doe een goede dot van de slagroom erbij en geniet!

Tags, , , ,

Serveertip

Recept overgenomen van Pulse Shack: https://www.pulseshack.com/nl/

Bron

Pulse Shack



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PeulvruchtRecepten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top