1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Koekjes
  5. Linzen Chocolate Chip Koekjes (Pulse Shack)

Linzen Chocolate Chip Koekjes (Pulse Shack)

  • Wereld, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2019

Ingrediënten 10 personen


Voor de koekjes

water
220 g rode linzen (ongekookt)
140 g ongebrande cashewnoten
2 el kokosolie
6 el suiker
2 tl vanille extract
0.5 tl bakpoedersnufje zout
40 g lactose vrije chocolade pastilles



Eigenlijk wil ik niet beginnen met je te vertellen hoe fantastisch deze koekjes zijn. We weten allemaal dat een koekje op z'n tijd gewoon een noodzakelijk kwaad is. Maar, stel nou dat er een recept voor een koekje bestaat, met chocolade, dat je schuldgevoel nauwelijks aanspreek, maar net zo lekker is? Zou je dan nog een tweede koekje nemen? Ik in ieder geval wel! Dit recept moet je echt proberen. Het is glutenvrij, zuivel vrij en gebaseerd op peulvruchten. Mijn vriendjes voor dit recept zijn rode linzen! Er zit een klein beetje suiker in en een beetje kokosolie, maar voor de rest enkel voedzame ingredienten. Knapperig aan de randjes en zachter in het midden, net zoals we het graag hebben, toch?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Instructies

Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.

Begin met het koken van de rode linzen in een ruime hoeveelheid water. De linzen mogen helemaal zacht koken. Het is niet erg als het eruit ziet als linzenpuree. Doe de linzen dan in een vergiet en druk het overige water eruit met de achterkant van een lepel.Doe de cashews en de kokosolie samen in de food processor en mix tot een puree.Nu kun je alle overige ingredienten, behalve de chocolade, in de food processor doen. Mix samen met de cashewpuree tot een zachte massa. Het wordt een cake-achtig beslag.Met een grote eetlepel kun je nu het deeg uit de food processor scheppen. Per koekje leg je een eetlepel deeg op een bakplaat met bakpapier. Maak met de lepel ronde koekjes van ongeveer 0.5 cm dik. Leg op elk koekje een paar stukjes chocolade en zet de bakplaat in de oven.De baktijd is natuurlijk afhankelijk van de oven, maar de koekjes moeten ongeveer 30 minuten bakken. Wanneer de buitenkant lichtbruin en knapperig wordt kun je de bakplaat uit de oven halen.

Ik weet dat het moeilijk is, maar wacht tot de koekjes afgekoeld zijn voordat je aanvalt!

Serveertip

Laat vooral een reactie achter! Bezoek de site voor meer recepten. Hier zijn ook de linzen te koop. (Link: https://www.pulseshack.com/nl/)

Bron

Pulse Shack



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PeulvruchtRecepten


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PeulvruchtRecepten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top