Indonesische Nasi Goreng met Wijko satésaus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2019
  • Indonesische Nasi Goreng met Wijko satésaus

    Indonesische Nasi Goreng met Wijko satésaus

    Indonesische Nasi Goreng met Wijko satésaus

Nasi Goreng is een traditioneel Indonesisch gerecht. De naam komt voor in zowel Indonesisch als Maleisisch taalgebied, waar ‘nasi' staat voor gekookte rijst en ‘goreng' gebakken betekent. De Wijko satésaus maakt het gerecht helemaal af!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eetlepels olie
4 eieren
3 kipfilets
125 gram spekreepjes
150 gram sperzieboontjes
2 rode uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook
1 rode peper
150 gram wortel
1 pakje nasikruidenmix
2 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sojasaus
6 bosuitjes, fijngesneden
500 gram Wijko Satésaus kant en klaar
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.
2. Kluts de eieren en bak deze met wat olie in een koekenpan. Snijd er vervolgens reepjes van.
3. Kook de sperziebonen in water beetgaar
4. Snijd de kipfilet in blokjes. Wok op hoog vuur eerst de spekreepjes en voeg vervolgens de kipfiletblokjes toe.
Als het gaar is, Voeg vervolgens op medium vuur de fijngesneden ui, knoflook, pepertje en wortel toe, samen nasikruidenmix en wat water.
5. Voeg nu de voorgekookte rijst toe en laat deze op hoog vuur 1 minuutje meebakken.
6. Voeg de tomatenpuree, ketjap manis, sojasaus, fijngesneden bosuitjes en de
voorgekookte boontjes toe en bak alles nog een kleine 2 minuten.
7. Voeg op het allerlaatst de reepjes ei toe.
8. Schep de nasi op warme borden voeg de komkommer, gebakken uitjes en
Kroepoek toe.
9. Voeg naar smaak Wijko Satésaus toe.

Serveertip

Garneer met gebakken uitjes, kroepoek en schijfjes komkommer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten