Lamsbout in Chilisaus

  • Mexicaans, Feestmaaltijd
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2019
  • Lamsbout in Chilisaus

    Lamsbout in Chilisaus

    Lamsbout in Chilisaus

Dit recept is een Mexicaans feestelijk etentje! U kan er bijvoorbeeld rijst en bonen bij serveren, of rode rijst, een portie Rajas de Chile Poblano en warme tortilla's. Koud smaakt het ook heel lekker, u kan het dan gebruiken als vulling voor taco's of torta's. Als u een varkensbout in plaats van een lamsbout gebruikt, vraagt u aan de slager om het vel te verwijderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
een lamsbout of een varkensbout van 2 kg
4 eetlepels moutazijn
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
1/4 theelepel kristalsuiker
50 g rozijnen
75 g amandelschilfers
2 ancho chilipepers
1 mulato chilipeper
4 tenen knoflook
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gedroogde thijm
2 eetlepels olie
4 grofgehakte kleine uien
1 laurierblad
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Haal het overtollig vet van het vlees en besprenkel het vlees met azijn, zout, peper en suiker.
-Maak met een scherp mes insnijdingen van ongeveer 5 cm diep en steek daar de rozijnen en de amandelen in.
-Plaats het vlees op een metalen rooster in een ovenpan en laat het daar minimum 2 uur intrekken.

-Bak intussen de chili's op een middelhoog vuur in een droge koekenpan met dikke bodem gedurende 3 minuten, terwijl u ze regelmatig omdraait. Ze moeten zacht en buigzaam worden. Maak ze vervolgens schoon terwijl u rubberen keukenhandschoenen draagt: verwijder de steeltjes, de zaadjes en de nerven.
Leg ze vervolgens in een blender en bedek met kokend water.
-Laat ze 1 uur trekken, voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe behalve de olie, de uien en het laurierblad.
-Mix alles tot u een gladde pasta hebt en zeef dan de pasta; voeg een beetje water toe om alle pasta uit de zeef te verwijderen.
-Verwarm de oven voor op 160°C.

-Verhit de olie in een sauspan met dikke bodem. Haal van het vuur en voeg de chilipasta, de uien en het laurierblad toe. Laat op een laag vuur 15-20 minuten sudderen, totdat de vloeistof is ingedikt. Haal van het vuur en laat 15 minuten afkoelen.

-Giet de helft van de saus over het vlees, zodat het er mee bedekt wordt en bewaar de andere helft.

-Giet 6 dl kokend water in de ovenpan onder het rooster. Bedek het vlees losjes met aluminiumfolie en bak het in de voorverwarmde oven gedurende 2 uur of totdat het gaar is. Bedruip het vlees regelmatig en voeg indien nodig meer water toe.
-Voeg het braadvocht van de ovenpan toe aan de resterende saus, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
-Giet het over het vlees en dien op.

Bron

Lourdes Nichols-wereldsmaken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten