Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pannenkoeken
  6. Glutenvrij en lactosevrij pannenkoeken beslag

Glutenvrij en lactosevrij pannenkoeken beslag

Door: royz

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2019

Ingrediënten 2 personen


200 gram aardappelzetmeel (een pakje)
1 zakje bakpoeder
Flinke snuf zout
2 tl suiker
250 ml lactosevrije yoghurt
2 eieren
100 - 200 ml koud water



In plaats van allesbinder had ik aardappelzetmeel gekocht, wat ik nooit gebruik. Op een Amerikaanse site kwam ik een recept tegen van pannenkoeken gemaakt van aardappelzetmeel. Dit is een sterk aangepaste versie voor hele knapperige en luchtige pannenkoeken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het aardappelzetmeel met een flinke snuf zout, het bakpoeder en de suiker in een kom.
voeg de eieren en de yoghurt toe en klop dat met een garde of Mixer. Proef even of er nog wat suiker of zout toegevoegd moet worden. Het beslag smaakt een beetje tintelend door het bakpoeder.
Voeg al kloppend het koude water toe en blijf kloppen tot een soepel beslag.

Bak van het beslag pannenkoeken zoals je altijd doet. Ze zijn wat luchtiger en iets knapperiger dan pannekoeken van tarwebloem.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van royz
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top