1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hollands Stoofpotje met appel , ui en stroop.

Hollands Stoofpotje met appel , ui en stroop.

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2019

Ingrediënten 4 personen


1000 gr runderlappen in mooie blokken
2 appels geschild en in blokjes
4 dikke uien geschild en in stukken gesnipperd
2 el appelstroop.
2 plak ontbijtkoek in blokjes
2 laurierbladeren
5 jeneverbessen
40 gr bloem
25 gr bakboter en een klein scheutje olie.
3 runderbouillonblokken met minder zout
water


Verder heb je nodig


Stoofpan, mes, snijplank

Hollands Stoofpotje met appel , ui en stroop.

Klaar en smullen maar.

Klaar en smullen maar.
Hollands Stoofpotje met appel , ui en stroop.

Alles staat klaar

Alles staat klaar
Hollands Stoofpotje met appel , ui en stroop.

Alles gesneden.

Alles gesneden.
Hollands Stoofpotje met appel , ui en stroop.

Hup in de pan

Hup in de pan

Er passeren nogal wat buitenlandse stoofpotjes de revue. Daarom ging ik eens op zoek naar een echt Hollands stoofpotje en dat vond ik op de site stoofpotje.net.
Het recept was niet volledig wat de ingerediënten betreft en was wat onduikelijk omschreven. Zodoende herschreef ik de tekst. Alles had ik voorhanden , alleen even naar de slager voor de runderlappen.
Voor de echte Hollendse eter is dit dus ook een echt Hollands stoofpotje. Runderlappen, uien en appels zijn de kenmerken voor een Hollands stoofje.Het is een genot om het klaar te maken en iedereen lust het.Je bereidt het in 2 1/2  uurtjes en dan kan er genoten worden. Een aanrader dus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de bakboter en de olie in de stoofpan en bak de blokjes rundvlees in porties snel bruin.
Voeg dan de uien toe en smoor deze een vijftal minuten mee.
Voeg de bloem toe en roer dit alles even goed om.
Los de bouillon blokken op in heet water en voeg zoveel vocht toe, dat het vlees nét onder staat.
Dan mogen de 2 laurier bladeren, de kruidnagels en de jeneverbessen erbij.
Als laatste voeg je de appelstukjes, de blokjes ontbijtkoek en de appelstroop toe.
Laat dit geheel met de deksel op de pan 2 1/2 uur zachtjes stoven.
Ik heb de saus licht gebonden met wat maizena. Uiteindelijk bleek het niet nodig om de kruidnageltjes in een groter stuk appel te steken. Alles was heerlijk met elkaar versmolten tot een mooie dikke saus.
Heerlijk stoofje. Wij aten het met een simpel gekookt aardappeltje en rode kool.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Prik de kruidnagels in een groter stukje appel, dan vis je dat eruit evenals de laurier bladeren.( Zie één van de foto's)

Bron

Stoofpotje.nl eigen tekst en foto's



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top