Apple-pie met cider

  • Amerikaans, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2019

Een heerlijke taart die, vooral in het najaar, lauwwarm met slagroom of ijs iedereen weet te betoveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
300 gr. tarwebloem
1 eetl. bruine suiker
1 snufje zout
150 gr. boter
1 ei
1 eetl. tarwebloem
1 theel. speculaaskruiden
4 eetl. cider of appelsap
3 eetl. honing
800 gr. zoetzure appels (Cox Orange of goudrenet)
2 eetl. citroensap
1 eidooier
2 eetl. melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Bereidingswijze

Bloem, suiker, zout, de koude boter en het ei kruimelig hakken, dan tot een glad deeg kneden. 2/3 van het deeg uitrollen en een pievorm van 24 cm. daarmee bekleden. Een rand van 3 cm. vormen. De bodem met een vork enkele malen inprikken. Voor het deegdeksel de rest van het deeg tussen plasicfolie dun uitrollen. Het deeg 1 uur koel wegzetten.
Voor de vulling de bloem, speculaaskruiden, cider en honing vermengen. De appels schillen, in vieren delen en het klokhuis verwijderen. In dunne plakjes snijden en met citroensap besprenkelen.
De deegbodem in de koude oven schuiven, bij 180 C. 15 min. voorbakken. Uit de oven nemen en de appels in laagjes erop leggen, elke laag met het cidermengsel bestrijken.
Het deegdeksel erop leggen en aan de rand vastdrukken. Eidooier en melk door elkaar roeren en de taart ermee bestrijken. Dan in de hete oven in 50-60 min. afbakken. Even laten afkoelen en lauwwarm serveren.

Bron

Snel en gezond koken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten