1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Profiteroles met chocoladesaus

Profiteroles met chocoladesaus

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2019

Ingrediënten 6 personen


1/8 ltr. melk
60 gr. boter
1 mespunt zout
1/2 theel. suiker
100 gr. tarwebloem
2-3 eieren
1/2 ltr. melk
100 gr. pure chocolade
1 eetl. maïzena
2 eetl. suiker
100 ml. slagroom
1 dl. vanilleyoghurt
boter of bakpapier voor de bakplaat


Verder heb je nodig


Oven / bakpapier


Een feest voor zoetekauwen: deze soesjes zijn niet alleen een lekker toetje, maar smaken ook goed bij de koffie of als tussendoortje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De melk, boter, zout en suiker in een pan doen en even laten koken. Daarna de bloem in 1x toevoegen en met een houten pollepel blijven roeren tot de massa loslaat van de rand van de pan en een bal vormt. Van het vuur nemen en iets laten afkoelen.
Eerst 1 ei volledig door het beslag roeren en daarna het 2e ei. Als het beslag glanst en smeuïg is geworden, geen ei meer toevoegen. Als het beslag er nog niet zo uitziet, het 3e ei erdoor roeren.
De oven voorverwarmen op 220 C. De bakplaat invetten of bedekken met bakpapier. 18 kleine toefjes beslag erop spuiten en in de oven (200 C.) 15-20 min. bakken. Uit de oven nemen en laten afkoelen.
De melk op 2 eetl. na verhitten. De chocolade in stukjes toevoegen en al roerend laten smelten. De maïzena en de suiker gladroeren met de rest van de melk en erbij schenken. Al roerend even aan de kook brengen. Laten afkoelen. De profiteroles afwerken zoals hieronder beschreven. Bestuiven met poedersuiker en de chocoladesaus apart erbij serveren.

Serveertip

De slagroom stijfkloppen en vermengen met de yoghurt. Vervolgens de afgekoelde profiteroles opensnijden en vullen met de yoghurtroom.

Bron

Snel en gezond koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top