1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Kersenclafoutis

Kersenclafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2019

Ingrediënten 4 personen


750 gr. kersen
boter voor de vorm
3 eieren
30 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr. tarwebloem
1/4 ltr. melk
geraspte schil van 1/2 citroen
poedersuiker voor het bestrooien


Verder heb je nodig


Oven


Ook buiten het kersenseizoen is dit lichtverteerbare, warme Franse kersentoetje populair bij klein en groot.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De kersen wassen, goed laten uitlekken en ontpitten. Een lage ovenschaal invetten met boter. De kersen gelijkmatig over de schaal verdelen. De oven voorverwarmen op 200 C.
De eieren en de suiker met de vanillesuiker tot een schuimige massa kloppen. De bloem, de melk en de citroenschil toevoegen en een glad beslag kloppen.
Het beslag over de kersen in de schaal schenken en de clafoutis 45 min. in de hete oven (180 C.) bakken.
De clafoutis uit de oven nemen en bestrooien met poedersuiker. Direct opdienen.

Bron

Snel en gezond koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top