1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Karbonade

Karbonade

Door: kokenmetjanny

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-2019

Ingrediënten 1 personen


150 gr. varkenskarbonade
boter of margarine
zout



Er zijn 3 soorten varkenskarbonades: ribkarbonade (stevig mager vlees met een randje vet), haaskarbonade (een mals mager stuk vlees met weinig been) en schouderkarbonade (vet sappig vlees met weinig been).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de boter in de koekepan even bruin worden.
Wrijf het vlees voor het bakken in met zout.
Schroei de karbonade aan beide kanten dicht en laat ze verder op een zacht vuur gaar worden in 12-15 min. afhankelijk van de dikte.
Schouderkarbonade moet een paar min. langer in de pan blijven.

Tags



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top