375 ml Witte Chardonnay
250 gr geleisuiker speciaal ( Van Gilse)
375 ml Merlot of Syrah
Pan en gesteriliseerde potjes.
Dit receptje las ik eens op de site van Kookwinkel Cook & Co . Zo jammer, dat deze kookwinkel in mijn woonplaats is opgeheven. Ik kwam er graag altijd wel even snuffelen naar nieuwe kookspulletjes. Toch fijner dan online bestellen. Deze gelei is veelvuldig te gebruiken en lang houdbaar en zeer de moeite waard. Ach.... het kost nauwelijks moeite en dan heb je ook nog wat bijzonders. Zie bij de bereiding waarvoor je het allemaal kunt gebruiken.
Doe de geleisuiker en de witte wijn in een pannetje en breng aan de kook. Laat het 2 minuutjes zachtjes koken.
Giet het in gesteriliseerde potjes tot het bijna overloopt en draai er dan de deksel op. Laat 15 min op de kop staan en draai de potjes dan om. Laat geheel afkoelen.
Handel voor de rode versie hetzelfde en gebruik dan Merlot of Syrah.
Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 2 potjes van elk. Ik heb alles gehalveerd om uit te proberen.
Tja , en waar gebruik je dit nu voor?
Op internet las ik onderstaande ideeën.
Op toast met paté.
In een salade.
Als amuse met zachte geitenkaas en een toefje waterkers.
Bij een kaas plateau.
Als jam op een croissantje.
Lekker bij geitenkaas of blauwe kaas.
Ook een flinke lepel in een saus, stoofpot of door rodekool is heel lekker.
Of experimenteer zelf.
Lang houdbaar in de koelkast. ( ca 3 maanden)
En natuurlijk ook hartstikke leuk om cadeau te doen.
Cook & Co eigen tekst en foto