Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rode én witte wijngelei met vele toepassingsmogelijkheden

Rode én witte wijngelei met vele toepassingsmogelijkheden

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 26-01-2019

Ingrediënten 10 personen


375 ml Witte Chardonnay
250 gr geleisuiker speciaal ( Van Gilse)
375 ml Merlot of Syrah


Verder heb je nodig


Pan en gesteriliseerde potjes.

Rode én witte wijngelei met vele toepassingsmogelijkheden
Rode én witte wijngelei met vele toepassingsmogelijkheden

 Dit receptje las ik eens op de site van Kookwinkel Cook & Co . Zo jammer, dat deze kookwinkel in mijn woonplaats is opgeheven. Ik kwam er graag altijd wel even snuffelen naar nieuwe kookspulletjes. Toch fijner dan online bestellen. Deze gelei is veelvuldig te gebruiken en lang houdbaar en zeer de moeite waard. Ach.... het  kost nauwelijks moeite en dan heb je ook nog wat bijzonders. Zie bij de bereiding waarvoor je het allemaal kunt gebruiken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de geleisuiker en de witte wijn in een pannetje en breng aan de kook. Laat het 2 minuutjes zachtjes koken.
Giet het in gesteriliseerde potjes tot het bijna overloopt en draai er dan de deksel op. Laat 15 min op de kop staan en draai de potjes dan om. Laat geheel afkoelen.
Handel voor de rode versie hetzelfde en gebruik dan Merlot of Syrah.
Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 2 potjes van elk. Ik heb alles gehalveerd om uit te proberen.
Tja , en waar gebruik je dit nu voor?

Op internet las ik onderstaande ideeën.
Op toast met paté.
In een salade.
Als amuse met zachte geitenkaas en een toefje waterkers.
Bij een kaas plateau.
Als jam op een croissantje.
Lekker bij geitenkaas of blauwe kaas.
Ook een flinke lepel in een saus, stoofpot of door rodekool is heel lekker.
Of experimenteer zelf.
Lang houdbaar in de koelkast. ( ca 3 maanden)
En natuurlijk ook hartstikke leuk om cadeau te doen.

Tags, ,

Bron

Cook & Co eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top