Mexicaanse maissoep van dochter en schoondochter
- Mexicaans, Voorgerecht
- 20-30 min.
Voor onze huwelijksverjaardag werden we door de kinderen getrakteerd op een Mexicaanse avond. Dit was de Mexicaanse maissoep, die ze presenteerden. Een heerlijke soep. Ik kreeg het recept en heb de soep thuis nogmaals gemaakt voor ons tweetjes en daarbij alle ingrediënten door 3 gedeeld.
Ingrediënten 6 personen
1 blik mais 300 gram uitgelekt1 liter water
2 stuks kippen bouillonblokken
1 volle el mangochutney
125 ml melk( halfvolle)
1 el kerrie poeder
1 paar druppels worchestersaus of meer naar smaak
1/2 dl kookroom
1 el maizena
1 eidooier
peper en zout
1 ui gesnipperd
Benodigdheden
Soeppan, pannetje, snijplankje en mesBereidingswijze
Fruit de ui in een el olie lichtbruin. Schenk er het water bij en verkruimel er de 2 bouillonblokken over en breng aan de kook.
Voeg de melk, mangochutney, kerrie en enkele druppels worchestersaus toe.
Meng de kookroom met de maïzena en de eidooier en voeg dan 1/2 soeplepel van de soep toe. Roer dit goed door en voeg het mengsel bij de soep en zet het vuur laag, want de soep mag niet meer koken.
Voeg de uitgelekte mais toe en warm dit even goed mee door. Breng de soep op smaak met peper en zout en strooi er vlak voor het serveren wat fijngesnipperde bladpeterselie over.
Bron
Ik weet niet waar onze dochter dit recept van heeft. Eigen foto
Serveertip
Voeg voor een kleurtje eventueel wat kleine stukjes geroosterde paprika toe. Soep niet echt vegetarisch vanwege de kippenbouillon. Neem voor geheel vegetarische versie kruiden of groentebouillon.