1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Chili con carne

Chili con carne

Door: kokenmetjanny

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2019

Ingrediënten 8 personen


900 gr. rundergehakt
2 grote uien
2 teentjes knoflook
2 groene pepers
2 blikken 425 gr. red kidney beans
2 blikken 425 gr. gepelde tomaten
1 theel. chilipoeder
1 theel. komijn
1 theel hot peppersauce
500 gr. Amerikaanse langkorrelrijst
zout
2 eetl. olie


Tags


Serveer de chili over de rijst.
I.p.v. red kidney beans kan men ook, als Westerse variant op deze Mexicaanse schotel, bruine bonen of kapucijners nemen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het gehakt kruimelig bakken in de hete olie.
Uien snipperen, knoflook uitpersen en samen in het gehakt glazig laten worden.
De pepertjes in de lengte halveren, zaadjes verwijderen, fijnsnijden en samen met de bonen en tomaten, incl. de vloeistof en de kruiden bij het gehakt voegen.
Het geheel aan de kook brengen en op een klein vuur in ongeveer 1 uur gaar laten worden.
In de tussentijd de rijst in gezouten kokend water volgens de aanwijzing op de verpakking gaar koken.

Tags



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top