Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Broccoli
  6. Honingkip met broccoli en noedels uit de wok

Honingkip met broccoli en noedels uit de wok

Door: melvita

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-01-2019

Ingrediënten 4 personen


300 kipdijfiletreepjes
3 el Melvita Honing en Gember
2 knoflooktenen, fijn gesneden
2 el sojasaus
1 el oestersaus
1 tl geraspte gember
1 tl sesamzaadolie
1 el sesamzaadjes
200 g broccoliroosjes, gekookt
250 g eiernoedels, gekookt
100 g peultjes, gekookt
1 el wokolie
2 bosuitjes, in ringen gesneden


Verder heb je nodig


Kom, plastic folie, pan, wok

Honingkip met broccoli en noedels uit de wok
Honingkip met broccoli en noedels uit de wok

Dit heerlijke aziatische noedelrecept uit de wok is snel en gemakkelijk te bereiden voor een doordeweekse avond. Zorg dat je de kipdijfiletreepjes de avond van tevoren al marineert, dan staat je hoofdgerecht in no-time op tafel. De Melvita Honing & Gember zorgt voor een extra lekkere marinade. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de kipfijfiletreepjes in een kom. Doe hier de knoflook, sojasaus, Melvita honing en gember, oestersaus, geraspte gember, sesamzaadolie en sesamzaadjes bij. Schep door elkaar, dek af en laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
2. Kook ondertussen de groenten en de noedels.
3. Verhit een el wokolie in een grote Wokpan. Haal de kip uit de marinade en bewaar de saus. Bak de kip op middelmatig vuur in de wok tot deze goudbruin kleurt. Voeg dan de broccoli en peultjes toe. Bak nog eens 2 minuten op hoog vuur. Voeg de marinade toe en laat de saus 2 minuten indikken. Schep de noedels door het geheel en garneer met de bosui.

Tags, , , , , ,

Serveertip

De nieuwe Honing & Gember van Melvita is zachte crème honing verrijkt met gemberpoeder. Een unieke combinatie van zoet & pittig. Lekker door de thee, warme melk of zoals hier bij Aziatische recepten. Verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top