Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2019
  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

Toen ik dit recept zag dacht ik in eerst instantie dat het een geintje was; Een Indiase stoofpot van rundvlees uit het land van de 'heilige' koe. Maar toen ik eens wat beter ging lezen las ik 'het beste van 2 werelden' klassiek stoofvlees met een exotisch tintje op basis van specerijen en smaken uit de Indiase keuken. Een duidelijker voorbeeld van fusion kun je bijna niet hebben.
Door de aardappeltjes die er al in zitten heb je eigenlijk niet eens bijgerechten nodig. Toch heb ik er naanbrood en pappadums bij geserveerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kg runderstoofvlees (riblappen of sukadelappen)
- 700 gram voorgekookte krielen
- 3 rode puntpaprika's
- 3 flinke uien
- 1 rode peper
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 kruidnagels
- olijfolie
- zout
- 250 gram yoghurt (naturel)
- 50 gram verse gember
- 2 tenen knoflook
- ½ el kaneelpoeder (mag iets minder zijn maar zeker niet meer)
- 1 el garam masala
- 1 el kurkuma
- 30 gr verse koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Doe de yoghurt in een schaal en voeg de garam masala, kaneelpoeder en kurkuma toe, roer door elkaar.
- Schil de gember en pel de tenen knoflook. Rasp de knoflook en de gember fijn en roer het door de yoghurt.
- Snij het rundvlees in stukken, leg ze in de yoghurtmarinade en roer de massa goed door elkaar. Laat het vlees minstens 20 minuten marineren.
- Verwarm de oven voor tot 180°C.
- Pel de uien, snij ze grof en doe ze in de beker van de blender. Snij ook de rode chilipeper grof en voeg de stukjes toe. Verwijder de stelen en de zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in grove stukken. Doe de stukken paprika en de helft van de koriander in de blender (je kunt hiervoor ook alleen de stelen gebruiken en het blad voor de garnering), en voeg het blik gepelde tomaten inclusief vocht toe en maak alles fijn tot je een groentepasta overhoudt.
- Verhit een grote pan (die ook in de oven mag) op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in en stoof de pasta met paprika en ui in de pan.
- Doe ook het gemarineerde vlees in de pan inclusief de kruidige yoghurt en vergeet de kruidnagels niet. Schep alles goed door elkaar.
- Laat de saus met vlees zachtjes koken en voeg de aardappelen toe.
- Zet de pan in de voorverwarmde oven van 180°C. Gaar het stoofvlees gedurende ongeveer 60 tot 90 minuten.
- Proef en voeg zout naar smaak toe.
- Strooi de geplukte korianderblaadjes eroverheen.

Bron

Jeroen Meus/Dagelijkse kost. Een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Serveertip

Serveer en naanbrood en/of pappadums bij. En als het dan toch Fusion is mag er ook wel een wijntje bij ;)

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 05-02-2019

Alvast smakelijk eten Els. Bedankt voor je reactie en voor het bewaren. Groetjes van Wilmie _O_

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 05-02-2019

@zizypha. Bedankt voor het bijplaatsen. Leuk om te zien dat de kookvreugde doorgaat naar de volgende generatie ;) Bedank je zoon maar voor het maken van de foto. Groetjes van Wilmie _O_

meeuw405 avatar
meeuw405 05-02-2019

Lekker!!! Wordt hier volgende week gemaakt. Smulgroet Els

zizypha avatar
zizypha 04-02-2019

Zoonlief maakte na een tip van moeders je Indiasche stoofpot, met kokosmelk ipv yoghurt , 2x zoveel knoflook, masala die hij toevallig in huis had en eigengemaakte sambal. Smaakte prima vorige week met het koude winterweer. (Foto op Wilmies verzoek opgeladen). Groet C

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten