Omelette Marie-Jeanne

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.

Omelet met spinazie, spekreepjes en aardappel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

200 g spinazie, 10 eieren, zout, peper,
4 eetlepels cr#me fraiche,
lOO g spekreepjes (AH),
3 aardappels, 50 g roomboter,
peterselie, keukenpapier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


1. Bereiden: Spinazie wassen en droogdeppen met keukenpapier. In koekenpan 25 g
boter smelten. Spinazieblaadjes ca. 4 minuten al omscheppend laten slinken. Uit
pan nemen. Met keukenpapier pan schoonvegen.
2. In kom eieren loskloppen met mespunt zout en peper. Spinazie en cr#me
fra#che door eieren roeren.
3. Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels
boter verhitten. Spekreepjes en aardappelblokjes ca. 10 minuten zachtjes
bakken. Peterselie fijnknippen. Vier borden voorverwarmen.
4. Spek-aardappelmengsel uit pan op bord scheppen. in koekenpan 1/4 deel van
spekaardappelmengsel met 1/4 deel van eimengsel op laag vuur laten stollen.
Omelet op voorverwarmd bord laten glijden. Garneren met peterselie. Op dezelfde
wijze nog 3 omeletten bakken. Serveren met geroosterd witbrood en roomboter.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

est_her avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten