Omelette Marie-Jeanne
- Frans, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Omelet met spinazie, spekreepjes en aardappel
Ingrediënten 4 recipe.people
200 g spinazie, 10 eieren, zout, peper,
4 eetlepels cr#me fraiche,
lOO g spekreepjes (AH),
3 aardappels, 50 g roomboter,
peterselie, keukenpapier
Bereidingswijze
1. Bereiden: Spinazie wassen en droogdeppen met keukenpapier. In koekenpan 25 g
boter smelten. Spinazieblaadjes ca. 4 minuten al omscheppend laten slinken. Uit
pan nemen. Met keukenpapier pan schoonvegen.
2. In kom eieren loskloppen met mespunt zout en peper. Spinazie en cr#me
fra#che door eieren roeren.
3. Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels
boter verhitten. Spekreepjes en aardappelblokjes ca. 10 minuten zachtjes
bakken. Peterselie fijnknippen. Vier borden voorverwarmen.
4. Spek-aardappelmengsel uit pan op bord scheppen. in koekenpan 1/4 deel van
spekaardappelmengsel met 1/4 deel van eimengsel op laag vuur laten stollen.
Omelet op voorverwarmd bord laten glijden. Garneren met peterselie. Op dezelfde
wijze nog 3 omeletten bakken. Serveren met geroosterd witbrood en roomboter.