Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Varkenshaas
  6. OOSTERS GEMARINEERDE VARKENSHAAS

OOSTERS GEMARINEERDE VARKENSHAAS

Door: Arno_Reijnen288

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2019

Ingrediënten 2 personen


1 varkenshaas van ca. 300 gram
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels honing
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel korianderpoeder
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel gemberpoeder
1 eetlepel sesamzaadjes
1 lente uitje voor garnering


Verder heb je nodig


Oven, Ovenschaal en standaard keukengerei.

OOSTERS GEMARINEERDE VARKENSHAAS

Deze Oosters gemarineerde varkenshaas doet het goed als tapa, warm borrelhapje of als amuse voor een (kerst)diner.

Deze Oosters gemarineerde varkenshaas doet het goed als tapa, warm borrelhapje of als amuse voor een (kerst)diner.

Ik heb dit recept niet zelf verzonnen of gemaakt maar gevonden op Pinterest en hier bewaard omdat ik het zelf dan makkelijk terug kan vinden.. 

Dit is het bericht van Marianne:Dit is misschien wel het meest populaire borrelhapje bij ons thuis!
Luxe, lekker en toch heel simpel te maken.Deze Oosters gemarineerde varkenshaas doet het goed als tapa, warm borrelhapje of als amuse voor een (kerst)diner.
Door het vlees aan het eind van de baktijd nog even te bestrijken met honing krijgt het een lekker zoet korstje.
Door de marinade in te koken krijg je een heerlijk stroperig soja-sesam sausje dat het vlees nog lekkerder maakt!
Pas wel op met het inkoken, ketjap en honing branden snel aan. Laat de marinade daarom op een laag vuurtje heel langzaam reduceren tot een dikke, stroperige saus. Wanneer de saus genoeg is ingedikt neem de pan dan direct van het vuur. Warm de saus eventueel weer iets op als de varkenshaas gaar is.
De lente uitjes maken het lekker pittig en zorgen dat het er mooi uit ziet.
Al met al een gerechtje dat zeker het proberen waard is!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes

Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast

Verwarm de oven voor op 180 graden

Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een Ovenschaal (marinade bewaren)

Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden.

Draai de varkenshaas halverwege om

Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing

Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus

Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes

Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade

Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes

Tags

Bron

Http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/oosters-gemarineerde-varkenshaas/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Arno_Reijnen288
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top