1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pannekoekenlasagne

Pannekoekenlasagne

Door: jannymeeuwissen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-01-2019

Ingrediënten 6 personen


100 gr. tarwebloem
zout
1/4 ltr. water
2 eieren
2 vleestomaten
1 bosje peterselie
200 gr. geraspte Goudse kaas
200 ml. zure room
3 uien
2 eetl. olijfolie
1 theel. boter
2 theel. oregano
300 gr. rundergehakt
zout en peper
olie voor het bakken
basilicumblaadjes voor de garnering


Verder heb je nodig


Oven / bakpapier voor de vorm / springvorm van 24 cm. doorsnede


Een stevige, rustieke feestmaaltijd: samen met een bonte salade een culinaire zomerse topper.
De zaadjes niet uit de tomaten halen: het sap met de zaadjes bevat nl. veel smaak, vitaminen en voedingsvezels.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bloem, zout, het water en de eieren vermengen. In een pan van 26 cm. doorsnede olie verhitten. Eén voor één 5 pannenkoeken bakken.
De tomaten wassenen zonder de steelaanzetten in plakken snijden. De peterselie wassen, droogslaan en zonder de grove steeltjes fijnhakken. De zure room en 2/3 van de kaas vermengen. De oven voorverwarmen op 200 C.
De uien schoonmaken, snipperen en in 1 eetl. olie glazig fruiten. 1 eetl. olie, de boter en de oregano toevoegen. Het gehakt hierin rul bakken. Bestrooien met zout, peper en peterselie. Laten afkoelen.
Een springvorm van 24 cm. doorsnede bekleden met bakpapier en er een pannenkoek op legen. 1/4 van het gehakt, de tomaten en het zure-roommengsel erover verdelen. Hier een pannenkoek op leggen. Doorgaan tot alle ingrediënten op zijn. Eindigen met een pannenkoek. Bestrooien met de rest van de kaas. In de oven (180 C.) 30 min. bakken.

Tags,

Serveertip

De springvorm moet iets kleiner zijn dan de pannenkoeken, zodat de pannenkoeken steeds een klein randje vormen om de vulling heen.
Een stuk bakpapier op maat knippen. Tussen de bodem en de rand van de vorm klemmen. Voor het serveren de lasagne met het papier op een schaal trekken.

Bron

Snel en gezond koken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannymeeuwissen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top