" MARINADE - RUB" VOOR AL JE VLEES OP DE BBQ

  • Wereld, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 23-01-2019
  • " MARINADE - RUB" VOOR AL JE VLEES OP DE BBQ

    " MARINADE - RUB" VOOR AL JE VLEES OP DE BBQ

    " MARINADE - RUB" VOOR AL JE VLEES OP DE BBQ

Voor een klein potje vol....
Heb je een barbecue in de tuin staan, maar vind je het lastig om een goede marinade voor het vlees te vinden? Met deze marinade krijgen je spareribs, procureur en zelfs burgers gegarandeerd een echte barbecuesmaak!
Tijdens het barbecuen maken wij graag gebruik van een droge rub in plaats van een natte marinade.
Dit omdat je in één keer een pot kan maken voor de hele zomer én omdat je hiermee de kans dat de marinade gaat druipen op de kolen vermindert.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
2 tl gedroogde oregano
1 tl djinten ( gemalen komijn)
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl kaneel
1 tl zwarte peper
1 tl zout
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl mosterdpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
maatschepjes en potje

Bereidingswijze


Natuurlijk is het zo dat de ene vleessoort beter smaakt met bepaalde kruiden, dan andere soorten. Maar geloof ons: deze rub kun je voor praktisch elke stukje vlees gebruiken.
Belangrijk is dat je het kruidenmengsel lang de tijd geeft om in het vlees te trekken. Smeer het bijvoorbeeld de dag van tevoren of de ochtend voordat je gaat barbecuen het vlees ermee in. Verpak in vershoudfolie of druk-en-sluitzakjes en laat zo intrekken in de koelkast.

Bron

Culy.nl eigen foto.

Serveertip

Bang dat de rub niet blijft plakken? Meng het dan met een paar eetlepels olijfolie en smeer het vlees in met je handen of een kwastje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten