1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. " MARINADE - RUB" VOOR AL JE VLEES OP DE BBQ

" MARINADE - RUB" VOOR AL JE VLEES OP DE BBQ

  • Wereld, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-01-2019

Ingrediënten 15 personen


2 tl gedroogde oregano
1 tl djinten ( gemalen komijn)
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl kaneel
1 tl zwarte peper
1 tl zout
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl mosterdpoeder


Verder heb je nodig


Maatschepjes en potje

" MARINADE - RUB" VOOR AL JE VLEES OP DE BBQ

Voor een klein potje vol....
Heb je een barbecue in de tuin staan, maar vind je het lastig om een goede marinade voor het vlees te vinden? Met deze marinade krijgen je spareribs, procureur en zelfs burgers gegarandeerd een echte barbecuesmaak!
Tijdens het barbecuen maken wij graag gebruik van een droge rub in plaats van een natte marinade.
Dit omdat je in één keer een pot kan maken voor de hele zomer én omdat je hiermee de kans dat de marinade gaat druipen op de kolen vermindert.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Natuurlijk is het zo dat de ene vleessoort beter smaakt met bepaalde kruiden, dan andere soorten. Maar geloof ons: deze rub kun je voor praktisch elke stukje vlees gebruiken.
Belangrijk is dat je het kruidenmengsel lang de tijd geeft om in het vlees te trekken. Smeer het bijvoorbeeld de dag van tevoren of de ochtend voordat je gaat barbecuen het vlees ermee in. Verpak in vershoudfolie of druk-en-sluitzakjes en laat zo intrekken in de koelkast.

Tags

Serveertip

Bang dat de rub niet blijft plakken? Meng het dan met een paar eetlepels olijfolie en smeer het vlees in met je handen of een kwastje.

Bron

Culy.nl eigen foto.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top