Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Pompoensoep
  5. Mexicaanse pompoensoep

Mexicaanse pompoensoep

Door: Sabine_Gaastra

  • Mexicaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2019

Ingrediënten 4 personen


2 uien, gesnipperd
2 knoflooktenen, gepeld en fijn gesneden
800 g pompoenblokjes
200 g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 el zoete paprikapoeder
2 tl komijnzaad poeder
1 el gedroogde oregano
1 l groentebouillon
3 el crème fraîche
Versgemalen peper en zout


Verder heb je nodig


Soeppan, staafmixer

Mexicaanse pompoensoep
Mexicaanse pompoensoep

Soep is altijd een goed idee. Deze Mexicaanse pompoensoep is lekker kruidig van smaak. De mexicaanse kruiden passen perfect bij het romige van de pompoen en zoete aardappel. Een hartverwarmend soepje! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm een el olie in een grote soeppan. Bak hier de ui in tot deze glazig wordt.
2. Doe hier vervolgens de pompoenblokjes, blokjes zoete aardappel, zoete paprikapoeder, komijnzaad poeder en gedroogde oregano bij. Bak ongeveer 5 minuten.
3. Giet dan de groentebouillon bij het mengsel. Plaats de deksel op de pan en laat 15 minuten koken.
4. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Mix nog een keer.

Tags, , ,



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top