1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. veldsla met eendenborst

veldsla met eendenborst

Door: hanneke_b_t

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-1999

Ingrediënten 4 personen


1 eendenborst van ca 250 gram* 1 sjalotje* 2 el. balsamico azijn* 4 el. zonnebloemolie* peper* zout* 100 g. veldsla* 1 kropje radochio* Verder: aluminiumfolei



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijdt het vel van de eendenborst, snijdt dit in dunne reepjes en bak het zonder vet op een matig vuur uit. Laat de reepjes op keukenpapier uitlekken en houd ze warm. Braad het vlees in het eenden vet aan beide kanten gedurende ca. 6 minuten en wikkel het in aluminiumfolie. Hak de sjalotjes fijn en roer die door de azijn en de olie met wat zout en peper. Haal de wortels van de veldsla en maak de radichio schoon. Was en droog beide groenten. Snijd de radichio klein. Vermeng de groenten met de viniagrette en verdeel de salade over de borden. Snijd de eendenborst in plakjes en schik deze naast de salade. Garneer het gerecht met de warme reepjes vel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanneke_b_t
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top