Caribische karbonades van de grill
- Caribisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 22-01-2019
Mals varkensvlees in een kruidige marinade en daarbij een relish met exotische vruchten: dat past goed bij uw volgende Barbecue.
Sojasaus is zout, dus voeg geen extra zout toe.
Cayennepeper en Spaanse peper stimuleren de spijsverteering.
Ingrediënten 4 personen
3 eetl. vloeibare honing3 eetl. sojasaus
1 eetl. tomatenpuree
1 theel. citroensap
1 eetl. olie
1 mespunt cayennepeper
4 ribkarbonades van 180 gr.
2 kleine, rijpe mango's
1 kleine rode en groene paprika
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 kleine, verse spaanse peper
zout en peper
2 theel. citroensap
Benodigdheden
Grill of barbecueBereidingswijze
De honing, de sojasaus, de tomatenpuree, het citroensap, de olie en de cayennepeper vermengen. De karbonades bestrijken met de marinade en afgedekt 30 min. in de koelkast laten staan.
Voor de relish de mango's schillen en het vruchtvlees in partjes van de pit snijden. In kleine blokjes snijden en hiervan een derde pureren. Vervolgens de puree en de blokjes in een kom doen.
De paprika's schoonmaken, in kleine blokjes snijden en toevoegen. De ui en de knoflook schoonmaken, fijnhakken en erdoor mengen. De Spaanse peper schoonmaken, wassen, fijnhakken en toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
De grill of barbecue voorverwarmen. De karbonades droogdeppen en op het rooster of onder de grill aan elke kant 3-4 min. roosteren. Op smaak brengen met zout en peper en serveren met de relish.
Bron
Snel en gezond koken
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties