1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Gebakken vis in mosterdsaus

Gebakken vis in mosterdsaus

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gr. visfilet (roodbaars, kabeljauw of koolvis)
2 eetl. citroensap
zout en peper
4 eetl. tarwebloem
500 gr. gekookte aardappels
40 gr. bakboter
3 eetl. olie
250 ml. slagroom
2 eetl. middelscherpe mosterd
150 gr. diepvriesdoperwten
1/2 bosje dille



Zo snel kan de viskeuken zijn! Maak uw gezin enthousiast meet dit lekkere eenpansgerecht.
Dille bevat zeer veel vitamine C en heeft bovendien een rustgevende werking.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De visfilets wassen, droogdeppen en in stukken snijden van 2 cm. Op smaak brengen met het citroensap, zout en peper. De bloem in een diep bord strooien en de visblokjes hierin wentelen.
De aardappels in niet te dunne plakken snijden. De bakboter in een koekepan verhitten en de aardappelschijfjes op een matig vuur aan beide kanten krokant bakken. Uit de pan halen en warm houden.
Daarna de olie in de koekepan verhitten en de visblokjes hierin goudbruin bakken, terwijl u ze voorzichtig omschept.
Intussen de slagroom met de mosterd en de doperwten in een kleine pan verwarmen. De dille wasen, droogschudden en zonder de grove steeltjes hakken.
De mosterdroom bij de vis in de pan doen en mengen. De aardappels en de dille er voorzichtig doorscheppen.

Serveertip

In de koekepan opdienen.
Dit gerecht is ook heel lekker met verse tuinkers of andere kruiden.

Bron

Snel en gezond koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannymeeuwissen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannymeeuwissen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top