1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Lams­stoof­pot uit het oosten

Lams­stoof­pot uit het oosten

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2019

Ingrediënten 6 personen


8 eetlepels olijfolie
2 sjalotten (fijngesneden)
2 bakjes lamsstooflapjes ((circa 700 g), in grove dobbelstenen)
1 theelepel gemalen komijn
½ eetlepel vloeibare honing
250 ml kippenbouillon
1 zak tuinerwten (vers (200 g))
200 g haricots verts
200 g peultjes
300 g couscous



Lams­stoof­pot uit het oosten
Lams­stoof­pot uit het oosten

Een stoofpot van kam uit het verre oosten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit 4 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de sjalotten tot ze bruin worden.
-Schep het lamsvlees erbij, braad het rondom bruin aan.
-Schep de komijn, de citroen en de honing door het vlees en breng op smaak met zout en peper.
-Schenk de bouillon erbij, breng de stoofpot aan de kook en laat op laag vuur in 1 uur gaarstoven.

-Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de tuinerwten, de haricots verts en de peultjes 3-5 minuten.
-Spoel ze af onder koud stromend water.
- Zo stopt het garingsproces en blijven de groenten fris en knapperig.

-Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de groenten en de rest van de olijfolie erdoor. Breng de couscous op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Serveer de lamsstoofpot met de couscous.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top