1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Quesadilla
  6. Vegetarische Quesadilla

Vegetarische Quesadilla

Door: Keukensloofje47

  • Mexicaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2019

Ingrediënten 2 personen


2 kleine bloemtortilla's mini formaat
3 kleine bosuitjes fijngesneden
1 groene Jalapeño peper zonder zaad en zaadlijst klein gesneden
olijfolie
eventueel salsa **
100 gr geraspte cheddar


Verder heb je nodig


Pan. mes , plankje

Vegetarische Quesadilla
Vegetarische Quesadilla

Voor ons beider verjaardag kregen we van onze zoon en dochter en hun wederhelften een avondvullend Mexicaans dinertje als cadeau aangeboden. Dit is het tweede gerechtje van deze fantastische avond. Ik heb er een en ander aan gewijzigd en  omgeflanst naar mijn eigen recept.

De 3 variaties vond ik ergens op het internet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf één kant van een tortilla in met wat olijfolie. Verhit een anti aan bakpan en leg er de tortilla in met de olie kant naar beneden. Bestrooi hem met de cheddar bos ui en de jalapeño peper.
Leg er de andere tortilla op met de olie kant naar boven en laat 3 minuutjes warmen en de kaas iets smelten. Leg er dan een deksel op en keer de tortilla en laat de tortilla iets bruinen en de kaas smelten. Halveer de quesadilla en serveer er eventueel wat salsa op.


** Zie Slanke tomatensalsa, of Supersnelle tomatensalsa in mijn : Kookboek "Dips Dressings Sausjes en Spreads"




Kookboek "Dips Dressings Sausjes en Spreads"
Maak je eigen variant met bijvoorbeeld, tomaat, bos ui en kaas,

Variatie 1



Pittige kip
Maak een mengsel van stukjes gekookte, gebakken of geroosterde kip (restjes smaken vaak het beste!), stukjes chorizo, gehakte peterselie en een handje geraspte Cheddar (of pittig belegen) kaas. Snijd een rijpe avocado in blokjes, kruid met peper, zout en een beetje citroensap en meng voorzichtig door de kip.
Beleg de tortilla's met het mengsel, top met een tweede tortilla en bak in een droge pan tot beide kanten bruin kleuren en de kaas is gesmolten. Serveer met Sriracha (of een andere pittige saus) en eventueel nog wat extra guacamole.

Variatie 2 Mexican salsa. Deze combinatie barst van de Mexicaanse smaken. Snijd een gebakken steak in dunne reepjes (ook dit mogen weer restjes zijn). Meng met een paar in blokjes gesneden tomaten met zwarte bonen, stukjes rode ui, maïs, limoensap en -rasp, verse koriander en breng op smaak met peper en zout.
Beleg de tortilla's met flink wat geraspte pittige kaas en het vleesmengsel, en top met weer een laag tortilla's. Bak tot de kaas is gesmolten en de wraps bruin aan beide kanten zijn. Serveer met een frisse dip zoals chimicurri of pico de gallo.

Variatie 3 Voor de laatste (vegetarische) quesadilla gebruik je voornamelijk groene ingrediënten. Maak een mengsel van geblancheerde stukjes broccoli, stukjes bosui, gebakken blokjes courgette en in stukjes gesneden avocado.
Breng op smaak met voldoende peper en zout en voeg eventueel nog verse koriander toe. Meng er nog een flinke hand geitenkaas door en maak de quesadilla's zoals hierboven beschreven. Bak en serveer met een pittige dip of Sriracha.

Tags, , ,

Serveertip

Gebruik niet te veel vulling per quesadilla en hou een randje rondom vrij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top