Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Red velvet whoopies

Red velvet whoopies

Door: byrebeccarachel

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2019

Ingrediënten 6 personen


250 gram bloem
15 gr ongezoete cacao poeder
1 tl baking soda
½ tl zout
115 gr ongezouten boter (kamer temperatuur)
200 gr bruine basterd suiker
1 ei (L)
160 ml karnemelk
2 tl vanille extract
Rode kleur pasta

Cream Cheese vulling:
170 gr cream cheese (stevig)
60 gr ongezouten boter op kamertempratuur
180 gr poedersuiker
½ tl vanille extract


Red velvet whoopies
Red velvet whoopies

Deze red velvet whoopies (ook wel moon pies genoemd) zijn een Amerikaanse versie van de Franse macaron. De red velvet whoopies zijn smeuïge cakejes met een lekkere cream cheese frosting die 100% goedgekeurd werden door familie en vrienden!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconen mat.
Voeg de bloem, cacao poeder, baking soda en het zout samen
Klop de boter op hoge snelheid tot het zacht en romig is. Voeg daarna de bruine suiker op medium snelheid toe tot het luchtig wordt. Voeg 1 ei toe. Als de ei volledig is toegevoegd voeg je het vanille-extract en de karnemelk toe. Het mengsel kan er dik uit zien, dit is prima.
Mix de droge en natte ingrediënten voorzichtig samen tot het 1 mengsel is. Voeg de color gel toe tot een diep rode kleur (meestal 1 tl gel). Schep met een lepel (ong. 1 á 1,5 el) op de bakplaat. Hou voldoende ruimte ertussen, de whoopies lopen iets uit.
Bak de whoopies ongeveer 10-12 minuten tot het midden er stevig uit zien. Laat de whoopies volledig afkoelen voordat je de cream cheese frosting toevoegd.
Pak een nieuwe kom en roer de roomkaas los op hoge snelheid tot het zacht en romig is. Voeg de boter toe en mix totdat het opgenomen is in de roomkaas. Voeg daarna de poedersuiker en vanille extract toe.
Zoek whoopies uit die er even groot uit zien, voeg de cream cheese frosting toe op de platte kant van het koekje en druk het op de platte kant van het tweede koekje. Klaar zijn je whoopies.

Tags, , , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top