4 rijpe bananen
4 eieren
200 gram speltbloem
1 zakje bakpoeder
3 el honing
75 gr walnoten
10 gr roomboter
Cakevorm of broodvorm, spatel, mixer
Heb je een paar rijpe bananen liggen? Maak dit easy bananenbrood! Binnen 45 minuten staat er een heerlijke (gezonde) cake op tafel! Met dit basisrecept kun je alle kanten op: voeg noten toe voor een lekkere bite of gebruik amandelmeel voor een glutenvrije versie.
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Doe vier bananen in de beslagkom en mix tot een smeuïg mengsel.
3. Voeg vier eieren toe en mix het beslag circa 5 minuten tot een luchtig beslag.
4. Voeg de speltbloem, bakpoeder en honing toe. Spatel dit rustig door het beslag om het beslag luchtig te houden.
5. Voeg daarna de walnoten toe en spatel door het beslag.
6. Vet de cakevorm in met roomboter.
7. Giet het beslag in de bakvorm.
8. Bak de bananencake in circa 40 minuten af op 170 graden.
Snij het bananenbrood in plakken en vries per stuk in, zo heb je iedere dag een heerlijk vers stuk bananenbrood!
ArualB 19-06-2020
@annet, er staat duidelijk bij: of gebruik amandelmeel voor een glutenvrije versie. Ik denk dat het zoekprogramma alles selecteert waar het woord glutenvrij in voorkomt.
annetvandijck787 19-06-2020
PAS OP, ik vond dit recept zoekende naar glutenvrije cake. Easy bananenbrood voldoet hier niet aan. Je gebruikt speltmeel, dit staat bol van de gluten en mensen met COELIAKIE kunnen daar heel ziek van worden. Plaats het in een andere categorie s.v.p. en niet onder de noemer glutenvrij.