1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Easy bananenbrood

Easy bananenbrood

  • Amerikaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2019

Ingrediënten 8 personen


4 rijpe bananen
4 eieren
200 gram speltbloem
1 zakje bakpoeder
3 el honing
75 gr walnoten
10 gr roomboter


Verder heb je nodig


Cakevorm of broodvorm, spatel, mixer


Bananenbrood
Bananenbrood

Heb je een paar rijpe bananen liggen? Maak dit easy bananenbrood! Binnen 45 minuten staat er een heerlijke (gezonde) cake op tafel! Met dit basisrecept kun je alle kanten op: voeg noten toe voor een lekkere bite of gebruik amandelmeel voor een glutenvrije versie. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Doe vier bananen in de beslagkom en mix tot een smeuïg mengsel.
3. Voeg vier eieren toe en mix het beslag circa 5 minuten tot een luchtig beslag.
4. Voeg de speltbloem, bakpoeder en honing toe. Spatel dit rustig door het beslag om het beslag luchtig te houden.
5. Voeg daarna de walnoten toe en spatel door het beslag.
6. Vet de cakevorm in met roomboter.
7. Giet het beslag in de bakvorm.
8. Bak de bananencake in circa 40 minuten af op 170 graden.

Serveertip

Snij het bananenbrood in plakken en vries per stuk in, zo heb je iedere dag een heerlijk vers stuk bananenbrood!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top