Andijviestamppot met appel en honingcashews

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2019
  • Andijviestamppot met appel en honingcashews

    Andijviestamppot met appel en honingcashews

    Andijviestamppot met appel en honingcashews

Met stamppotten kan je eindeloos variëren. Probeer dit recept voor andijviestamppot met appel en honingcashews bijvoorbeeld. Een heerlijke combinatie die je binnen 20 minuten op tafel zet. Perfect voor op een koude doordeweekse avond. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

1600 g kruimige aardappelen
100 g ongezouten cashewnoten
1 el vloeibare honing
0,5 tl (zee)zout
50 g roomboter
2 uien
2 frisse handappels (bijv. elstar)
400 g fijngesneden andijvie
1 snufje peper

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 688,38 kcal
Koolhydraten 98,53 g
Eiwitten 15,45 g
Vetten 22,84 g
Benodigdheden
1 vel bakpapier
pureestamper

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen in 10-15 min. gaar. Rooster in een droge koekenpan de noten goudbruin. Schep er de honing door en bak 1-2 min. tot de honing aan de noten plakt. Bestrooi de noten met het zout en schud op een bord met bakpapier.

2. Smelt in de koekenpan 25 g boter. Bak de ui en appel 3-4 min. Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op.

3. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht en de resterende boter tot een smeuïge puree. Schep er de andijvie in porties door. Schep er ook de ui en appel door en breng op smaak met peper.

4. Schep de stamppot op 4 borden. Bestrooi met de honingcashews.

Bron

Jumbo

Serveertip

Weinig tijd? Gebruik kant-en-klare honingpinda's (bijvoorbeeld honey peanuts with a hint of salt van Duyvis).

1466493

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten