Andijviestamppot met appel en honingcashews
- Wereld, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-01-2019
Met stamppotten kan je eindeloos variëren. Probeer dit recept voor andijviestamppot met appel en honingcashews bijvoorbeeld. Een heerlijke combinatie die je binnen 20 minuten op tafel zet. Perfect voor op een koude doordeweekse avond.
Ingrediënten 4 personen
1600 g kruimige aardappelen
100 g ongezouten cashewnoten
1 el vloeibare honing
0,5 tl (zee)zout
50 g roomboter
2 uien
2 frisse handappels (bijv. elstar)
400 g fijngesneden andijvie
1 snufje peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 688,38 kcal |
Koolhydraten | 98,53 g |
Eiwitten | 15,45 g |
Vetten | 22,84 g |
Benodigdheden
1 vel bakpapierpureestamper
Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen in 10-15 min. gaar. Rooster in een droge koekenpan de noten goudbruin. Schep er de honing door en bak 1-2 min. tot de honing aan de noten plakt. Bestrooi de noten met het zout en schud op een bord met bakpapier.
2. Smelt in de koekenpan 25 g boter. Bak de ui en appel 3-4 min. Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op.
3. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht en de resterende boter tot een smeuïge puree. Schep er de andijvie in porties door. Schep er ook de ui en appel door en breng op smaak met peper.
4. Schep de stamppot op 4 borden. Bestrooi met de honingcashews.
Bron
Jumbo
Serveertip
Weinig tijd? Gebruik kant-en-klare honingpinda's (bijvoorbeeld honey peanuts with a hint of salt van Duyvis).
1466493
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties