Thaise gebakken rijst met gamba's (Khao Pad Kung)
- Thais, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Deze Khao Pad Kung/Goong is een authentiek Thais recept voor gebakken rijst met gamba. Kung of goong betekend garnaal in het Thais. De gebakken rijst is super snel klaar. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse avond! En de half volkoren toverrijst maakt dit gerecht extra gezond door de extra vezels.
Ingrediënten 4 personen
300 g Lassie Half Volkoren Toverrijst2 el soja saus
2 el oestersaus
2 el vissaus
2 limoentjes
1 el wokolie
250 g gamba's (gepeld)
2 knoflooktenen, fijn gesneden
1 rode peper, in ringen gesneden
200 g bimi of groene aspergetips, schoon gemaakt en in grote stukken gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
2 eieren
2 bosuitjes, in ringen gesneden
Koriander ter garnering
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 410,14 kcal |
Koolhydraten | 62,95 g |
Eiwitten | 20,79 g |
Vetten | 6,65 g |
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Meng in een apart kommetje de sojasaus, oestersaus, vissaus en het sap van een halve limoen met elkaar. Zet apart. Snijd de rest van de limoen in partjes en zet ook apart in een kommetje.
3. Verhit dan 1 el wokolie in een grote Wokpan. Begin met het bakken van de gamba's, de knoflook , de rode peper en de bimi of groene aspergetips op hoog vuur. Voeg dan de rijst en de tomatenblokjes toe. Bak dit even en schuif aan de zijkant van de wokpan. Breek de eieren aan de andere kant, laat kort bakken en meng met de rijst. Doe nu de bosui en het sausmengsel bij de rijst. Wok op hoog vuur voor ongeveer 2-3 minuten.
5. Serveer met verse koriander en met de partjes limoen.