marineren van spareribs 2

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-07-1999

heerlijke marinade en bbq saus
gekregen van Leo Lugtenburg

Deel dit recept

Ingrediënten
Maak een mengsel van:
15 cl jenever en 5 centiliter olijfolie (extra vierge!!) en een VOLLE eetlepel
"five spices" (Vijkruidenpoeder)
Snij de "ribben" tussen de ribben ca 3,5 cm in!
Bestrijk de "ribben" met het mengsel goed met een kwastje.
Pak de "ribben" in een plastic tas (tegen het lekken) en leg de boel ca. een half uur in de koelkast.


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Terwijl de oven z'n werk doet maak je de volgende "BBQ-saus".
Spuit ca 250 mililiter CURRY GEWURZ in een ruime kom.
Voeg daarbij zeer fijn gesneden teentjes knoflook (3), een flinke eetlepel
honing, een half theelepeltje sambal en een scheut ketjap manis toe. Meng met een garde het goedje goed door.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op ca. 200 graden zo'n tien minuten.
Doe niet meer dan 5 HELE "ribben" tegelijk in de oven (in bv. een electrische
Moulinex slechts 3).
Laat de boel ca. 25 a 40 minuten garen.(Gaar is wanneer het vlees aan de topjes
weg gaat trekken van de botjes). Eventueel de ribben in aluminiumfolie
verpakken.

Bereidingswijze

OF je maakt een mengsel van een deel ketjap manis met een deel zoete
chilisaus en wat olie.

De (al dan niet afgekoelde) ribben smeer je hiermee goed in aan beide zijden.
En dan ..... hup, op de BBQ of onder de electrische grill.
Laat de ribben goed donker worden. Let op NIET verbranden(denk aan de
honing en/of suiker).
Eerst de "binnenkant" dan de "buitenkant".

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten