Geroosterde bloemkool uit de oven met kaasfondue
- Nederlands, Bijgerecht
- 20-30 min.
Hou je van de traditionele gekookte bloemkool met kaassaus? Probeer eens de moderne versie: geroosterde bloemkool uit de oven met kaasfondue. Deze geroosterde bloemkool is knapperig, heerlijk van smaak en zet je binnen 30 minuten op tafel. En de Emmi Fondü kaas maakt het gerecht helemaal af!
Ingrediënten 6 personen
3 hele bloemkolen3 el ras el hanout
versgemalen peper en zout
2 el olijfolie
1 pak Emmi fondü kaas
10 g verse peterselie, fijn gesneden
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Meng de ras el hanout met de olie, versgemalen peper en zout. Was de bloemkolen en haal de bladeren eraf. Leg ze op een bedekte ovenplaat en smeer ze in met het ras el hanout mengsel. Rooster de bloemkolen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.
3. Knip het pak Emmi fondü open en doe de inhoud in een steelpan. Verwarm tot de kaas vloeibaar is.
4. Haal de bloemkolen uit de oven, giet de Emmi fondü over de bloemkolen en garneer met de peterselie.