1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Archiducsaus

Archiducsaus

  • Frans, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g champignons
1/2 citroen (alleen het sap)
1 sjalot
4 dl lichte room
1 eetl. boter
2 eetl. cognac (witte porto, calvados of whisky)
peper en zout


Archiducsaus
Archiducsaus

Archiducsaus zoals ze moet zijn ! Lekker bij vlees, vis, wild, gevogelte of orloffgebraad.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding = 25 min.
1 Snipper de sjalot fijn. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 6 stukken of in schijfjes.
2 Smelt de boter in een steelpannetje en bak de sjalot glazig.
3 Voeg de champignons toe en besprenkel met het citroensap. Roer goed en giet er de cognac (of andere drank) bij. Laat 3 à 5 min. stoven tot al het vocht verdampt is.
4 Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken op een zacht vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.

Afwerking :
Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie of bieslook.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top