Kalinti

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2019
  • Kalinti

    Kalinti

    Kalinti

Kalinti of karan  is een Vlaai- of quiche-achtige gerecht gemaakt van kikkererwtenmeel en eieren dat in punten warm geserveerd is .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eieren
300 g droge kikkererwten
1.2 dl zonnebloemolie (+ 1 eetl.)
1.5 koffiel. zout
komijnpoeder (facultatief)
gerookt zoet paprikapoeder (facultatief)
cayennepeper (facultatief)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding = (5 min.)
-Mix de droge kikkererwten tot 250 g meel met een krachtige blender. Zorg dat het deksel van de blender goed vastzit.
Bereiding = 15 min. + 45 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 190 °C.
2 Meng de eieren een voor een met het kikkererwtenmeel. Voeg langzaam 6 dl lauw water toe en mix goed tot een vrij vloeibaar beslag.
3 Voeg 1,2 dl zonnebloemolie en het zout toe en mix tot een beslag zonder klonters. Kruid naar smaak met cayennepeper, komijn- en paprikapoeder voor een pittig gerecht. Laat de kruiden weg voor een kindvriendelijke versie.
4 Vet een ronde ovenschaal in met 1 eetl. zonnebloemolie en giet er het beslag in.
5 Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Zet 10 min. voor het einde eventueel de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.

Snij de kalinti in punten en serveer warm.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten