1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Oreo Cheesecake van Miljuschka

Oreo Cheesecake van Miljuschka

  • Europees, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-01-2019

Ingrediënten 8 personen


Chocolate chip cookie
140 gram bloem
1/2 theelepel bakingsoda
75 gram suiker
100 gram roomboter op kamertemperatuur
1 theelepel zout
1 theelepel vanille-extract (optioneel, ik gebruikte het zelf niet)
1 ei
200 gram pure chocolate chips

Brownie
15 gram cacao
75 gr kokend water
30 gram pure chocolade
30 gram boter
70 gram zonnebloemolie
1 ei
1 eidooier
1 theelepel vanille-extract (optioneel, ik gebruikte het zelf niet)
250 gram suiker
125 gram bloem
1 theelepel zout

Cheesecake
800 gram roomkaas op kamertemperatuur
125 gram suiker
2 eieren
40 Oreo koekjes

Roomtoefen
200 gram roomkaas op kamertemperatuur
100 gram poedersuiker
25 gram gesmolten boter
1 theelepel vanille-extract (optioneel, ik gebruikte het zelf niet)


Verder heb je nodig


Springvorm van 24 cm
Ronde bakvorm van 22 cm


Oreo Cheesecake van Miljuschka
Oreo Cheesecake van Miljuschka

Nog een lekker recept van Miljuschka

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Chocolate chip cookie
1. Meng de bloem met de baking soda in een kommetje.
2. Klop de boter en suiker in enkele minuten luchtig met de Mixer.
3. Voeg het zout, het vanille-extract en eieren aan het botermengsel toe.
4. Roer de bloem door het botermengsel.
5. Roer hier de chocolate chips door.
6. Leg vershoudfolie in de bakvorm van 22 cm.
8. Bedek de bodem met het chocolate chip deeg.
9. Haal het chocolate chip deeg uit de vorm, verpak volledig in vershoudfolie en leg weg in de vriezer.

Brownie
1. Verwarm de oven op 180 graden en vet een springvorm van 24 cm goed in.
2. Meng het kokende water, de cacao, boter en chocolade door elkaar tot één gladde massa.
3. Roer hierdoor de olie, eidooier, het ei en vanille-extract.
4. Roer de suiker erdoor en daarna de bloem met het zout.
5. Giet het browniebeslag in de ingevette springvorm.
6. Druk hierin een aan de buitenkant ingevette 22 cm bakvorm in. Je kunt hiervoor geen springvorm gebruiken.
Zorg dat je een duimtop vrij houdt onder de rand. De brownie moet bij het rijzen niet over je vorm heen komen.
7. Bak 35 minuten.
8. Laat 5 minuten afkoelen. Verwijder de bakvorm van 22 cm door met een mesje langs te rand te gaan en voorzichtig te draaien.
9. Laat helemaal afkoelen.

Cheesecake
1. Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden.
2. Mix de roomkaas en suiker door elkaar.
3. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als de ander volledig is opgenomen.
Mix niet te lang. Stop als je een dik en romig mengsel hebt.
5. Beleg de browniebodem met Oreo koekjes.
6. Giet hierop het cheesecakebeslag.
7. Bak 40 minuten.
8. Laat 30 minuten afkoelen.

Opbouwen
1. Bedek de cheesecake met Oreo koekjes.
2. Haal het chocolate chip cookie uit de vriezer.
3. Leg deze op de taart en bak nog 20 minuten op 150 graden.
4. Laat de taart volledig afkoelen.

Roomtoefen
1. Roer de roomkaas, poedersuiker, boter en het vanille-extract glad.
2. Doe in een spuitzak.
3. Spuit rondom en in het midden toefjes op de taart.
4. Steek oreo's in de toefjes.

Serveertip

De roomkaas van Lidl (Goldessa) is het beste qua prijs-kwaliteitsverhouding
Gebruik altijd bakpapier, ook aan de zijkant van de springvorm
zet de cheesecake in het midden van de oven
gebruik altijd boven- en onderwarmte ipv hetelucht, zo voorkom je uitdrogen
zet een bak water onderin de oven, dit voorkomt uitdroging en scheuren
doe tijdens het bakken nooit de oven open
laat de cheesecake niet schrikken, laat hem in de oven staan tot de oven afgekoeld is

Bron

Http://www.piekandpie.com/recept-cheesecake-miljuschka-witzenhausen/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mstam13


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mstam13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top