Haantjes met geuze en witloof

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-2019
  • Haantjes met geuze en witloof

    Haantjes met geuze en witloof

    Haantjes met geuze en witloof

(H)eerlijk gerecht dat super smakelijk is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 haantjes (± 600 g elk)
2 dl geuze
1.5 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
1 kg witloof
0.5 dl room
5 eetl. boter
1 eetl. bloem
nootmuskaat
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding = 10 min. + 50 à 60 min. in de oven

1. Schik de haantjes in een ovenschotel en kruid ze met peper en zout. Verdeel enkele nootjes boter over de haantjes en schuif ze in de voorverwarmde oven op 250 °C. Laat ze gedurende 15 min. bakken (tot ze goudbruin kleuren).
2. Giet er de geuze overheen (u kunt de geuze het best wat verwarmen, om het stukspringen van de schotel te voorkomen). Laat nog 35 à 45 min. verder bakken op 180 °C. Bedruip de haantjes regelmatig met het braadvocht. Zorg ervoor dat er voldoende braadvocht in de schotel blijft (indien nodig kunt u nog wat geuze toevoegen).

3. Bereid intussen het witloof: laat 3 eetl. boter kleuren in een brede kookpan en leg er de stronkjes witloof in. Bak ze goudbruin en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat nog ongeveer 20 min. op een zacht vuur stoven.
4. Als de haantjes gaar zijn, giet u het braadvocht in een braadpan en laat u het gedurende 2 tot 3 min. inkoken op een hevig vuur. Voeg 1,5 dl kippenbouillon toe en bind met een mengsel van 1 eetl. bloem en 1 eetl. zachte boter. Werk af met de room.
5. Schep de witloofstronken in de pan en wentel ze in de saus. Laat samen nog 2 à 3 min. op het vuur staan.

Afwerking
Dien op met kroketten of hertoginnenaardappeltjes.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten