Vlaams stoofvlees met Duvel

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-01-2019
  • Vlaams stoofvlees met Duvel

    Vlaams stoofvlees met Duvel

    Vlaams stoofvlees met Duvel

Weten hoe je de perfecte stoof maakt? Probeer dit recept voor Vlaams stoofvlees met Duvel! Lekker om te serveren met aardappelpuree en sperziebonen. 
Tip: Haal het vlees een halfuurtje voor gebruik uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

330 ml Duvel
4 el olijfolie
500 g runderriblappen
1 snufje zout
1 snufje peper
3 el bloem
2 grote uien
3 stengels bleekselderij met groen blad
1 winterwortel
1,5 tl gemalen kruidnagel
500 g aardappelpuree
500 g sperziebonen

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een ruime Braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper. Strooi de bloem over het vlees en schep het om.

2. Bak het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Voeg de uien, de bleekselderij, de wortel en de kruidnagel toe en bak 3 min. mee.

3. Schenk het bier in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof het vlees in 2,5 uur afgedekt gaar. Verwarm na 2 uur de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Breng het stoofvlees op smaak met zout en peper en bestrooi met het fijngehakte selderijblad. Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep het stoofvlees erbij en serveer met de sperziebonen.

Bron

Jumbo

Serveertip

Haal het vlees een halfuurtje voor gebruik uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.

1466343

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten