
25 g boter
500 g rundergehakt
1 ui
1 tl knoflook
1 prei
1 tl gedroogde tijm
1 snufje zout
1 snufje peper
1 pot rodekool met appel
500 g aardappelpuree
4 el kruidenpaneermeel
100 g geraspte jonge kaas
Met koud weer buiten is het heerlijk om een ovenschotel op tafel te zetten. Deze ovenschotel met rodekool en gehakt bijvoorbeeld. Erg lekekr door de appeltjes, prei en de knapperige kaaskorst.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2. Smelt de boter in een Koekenpan. Bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de ui, de knoflook en de prei toe en bak 3 min. tot de prei knapperig gaar is. Breng op smaak met de tijm en zout en peper.
3. Schep het gehakt in de ovenschaal. Verdeel er de rodekool over en dek af met de aardappelpuree. Meng het paneermeel met de kaas en strooi over de puree.
4. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar.
1466331
Jumbo