Sperzieboontjesschotel
- Europees, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 15-01-2019
Gewoon snel klaar, lekker gezond en voedzaam. Als je nog een paar tomaten hebt liggen die op moeten, een aangebroken pakje met vegetarische burgers. Haal er twee ons sperziebonen bij en je hebt je groentelade weer leeg en je buikje vol.
Ingrediënten 1 persoon
200 gram sperziebonenOlie om in te bakken
1 uitje
1 teentje knoflook
2 of drie tomaten
2 vegetarische burgertjes, of kipstukjes, of wat anders wat je over hebt.
zout en peper
Benodigdheden
Braadpannetje, koekenpan en kookpannetje.Bereidingswijze
Maak de sperzieboontjes schoon en kook ze in water met een beetje zout gaar in 7 tot 10 minuten.
Pel de ui en knoflook en snijd in kleine stukjes.
Giet een scheutje olie in een klein braadpannetje en fruit de ui en knoflook. Voeg de kleingesneden tomaten erbij en laat met het deksel op de pan gaarsmoren. Haal op het laatst het deksel er af zodat de prut wat droog kan stomen. Maak pittig op smaak met zout en peper en verder wat je lekker vindt.
Snijd ondertussen de burgertjes in blokjes en braad ze knapperig in een koekenpannetje met olie.
Giet de boontjes af, leg op je bord, Bedek met het tomatenmengsel en leg daar de vegetarische blokjes op.
Een lekker glas bokbier erbij, jammie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties