Broodje Surinaams rundvlees

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2019
  • Broodje Surinaams rundvlees

    Broodje Surinaams rundvlees

    Broodje Surinaams rundvlees

Dit is een heerlijk recept voor broodjes Surinaams rundvlees met komkommer op zuur. Lekker als lunch of avondmaaltijd. Om je vingers bij af te likken! Ga jij dit een keer maken?

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

25 g roomboter
2 uien (fijngesnipperd)
2 tenen knoflook
2 cm gemberwortel
1 kg Ierse runderriblappen
1 el azijn
2 laurierblaadjes
75 ml ketjap manis
75 ml oestersaus
3 el donkere basterdsuiker
1 blokje runderbouillon
6 pistoletjes
8 plakken komkommer op zuur
1 l water

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Smelt in een Braadpan de boter. Fruit de ui met de knoflook en gember 2 min. Voeg het vlees, azijn en het laurierblaadje toe en bak 5 min. op hoog vuur. Blijf het vlees omscheppen tot de buitenkant bruin is.

2. Voeg de ketjap, oestersaus en basterdsuiker met het water toe en breng aan de kook.

3. Doe, zodra de bouillon kookt, het deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat het vlees 5 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe en giet nog wat extra water bij het vlees, zodat het niet te droog wordt.

4. Pluk na 5 uur het vlees met twee vorken uit elkaar. Laat intussen het stoofvocht op hoog vuur inkoken tot de saus dikker en iets stroperig is (ca. 150-200 ml). Schep het vlees voorzichtig door de saus.

5. Snijd de broodjes open en beleg ze met het vlees en de zoetzure komkommer.

Bron

Jumbo

Serveertip

1466287

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten