Mediterraan stoofvlees met pesto

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2019
  • Mediterraan stoofvlees met pesto

    Mediterraan stoofvlees met pesto

    Mediterraan stoofvlees met pesto

Mediterraan stoofvlees met pesto is net even anders dan de standaard stoof. De frisse tomaten-peterseliesalade past perfect bij dit gerecht. Variatietip: vervang de runderriblappen door kipdrumsticks en stoof deze in 30 min. gaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
500 g runderriblappen
1 snufje zout
1 snufje peper
150 ml rode wijn
400 g gepelde tomaten (blik)
200 ml vleesbouillon (van tablet)
2 takjes rozemarijn
300 g tagliatelle
4 tomaten
20 g bladpeterselie
1 el crema die balsamico origineel
2 el groene pesto
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verhit in een braadpan de helft van de olijfolie. Fruit de uit en de knoflook 1 min. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak 4 min. mee. Schenk de wijn erbij.

2. Voeg de gepelde tomaten en debouillon toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng tegen de kook aan.

3. Draai het vuur laag, leg de rozemarijn in de pan en stoof het vlees in 1,5 uur afgedekt zachtjes gaar.

4. Kook aan het einde van de stooftijd de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de tomatenplakjes met de bladpeterselie over een schaal. Besprenkel met de laatse olijfolie en balsamicocrème. Bestrooi met zout en peper.

5. Haal de takjes rozemarijn uit de pan. Roer de pesto door het stoofvlees en breng op smaak met zout en peper. Leg de tagliatelle op de borden. Verdeel er het stoofvlees over en serveer met de tomaten-peterseliesalade. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Bron

Jumbo

Serveertip

Variatietip: vervang de runderriblappen door kipdrumsticks en stoof deze in 30 min. gaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten