1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Cake
  5. Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog

Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2019

Ingrediënten 10 personen


350 gr tutti frutti
150 gr lichte basterdsuiker
300 ml neutrale thee
1 zakje vanillesuiker
275 gr zelfrijzend bakmeel
1 ei


Verder heb je nodig


Cakevorm , mes, theepot , kom

Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog

Smullen maar.

Smullen maar.
Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog

Alles staat klaar

Alles staat klaar
Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog

Thee en lichte basterdsuiker, vanillesuiker en tutti frutti

Thee en lichte basterdsuiker, vanillesuiker en tutti frutti
Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog

Zelfrijzend bakmeel en ei erdoor.

Zelfrijzend bakmeel en ei erdoor.
Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog

Alles in de vorm

Alles in de vorm
Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog

In de oven

In de oven
Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog
Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog
Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog

Klaar en......

Klaar en......

De crisiscake is een recept uit de tweede oorlog, toen boter een schaars goed was.
Er bleek helemaal geen boter en maar 1 ei in deze cake te gaan, en toch is hij verrukkelijk van structuur en smaak. Het geheim: thee en tutti frutti. Daar komt-ie dus: crisiscake: gezonder én goedkoper dan gewone cake! Ik zag dit recept lang geleden tijdens het programma :  " Koffietijd" En Caspar was op bezoek in een zoals destijds genoemd werd bejaarden tehuis. De oudjes zaten aan de koffie en de thee met een plak cake. Caspar wist het recept los te peuteren. Crisiscake !!! . Ik wist destijds niet hoe je een foto moest plaatsen bij een recept., maar één ding is zeker... Ik heb 'm gemaakt én geproefd en hij was echt heel lekker. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de tutti frutti in stukjes en meng in een kom met de thee, de basterdsuiker en de vanillesuiker.
Laat 30 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng het ei en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de ingevette cakevorm.
Laat in ca 75 minuten gaar worden in de oven.

Serveertip

Bestrooi met poedersuiker

Bron

Caspar van het programma Koffietijd . Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top