Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. De " kaneelvingertjes " van mijn kleindochter

De " kaneelvingertjes " van mijn kleindochter

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2019

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes bladerdeeg van 10 bij 10 cm
1 eidooier losgeklopt
1 tl kaneelpoeder
2 dessertlepels fijne kristalsuiker
1 lieve kleindochter


Verder heb je nodig


Mes, plankje bakpapier en oven schaaltje en lepel

De " kaneelvingertjes " van mijn kleindochter
De

Dit recept kun je nauwelijks een recept noemen, de kaneelvingertjes zijn zó klaar , maar wel erg lekker. Kleindochter kon er haast niet genoeg van krijgen. ( "Oma ik vind ze heel erg lekker") Een andere manier om te vragen of ze er nog eentje mag natuurlijk!! Gemaakt met 4 ingrediënten die iedereen altijd wel in huis heeft, dus je hoeft er de deur niet voor uit. Bladerdeeg, ei, kaneel en suiker. Tja en dan eventueel die gezellige, lieve kleindochter( of kleinzoon)  nog. Ook de hartige versie ervan, ( die we straks bij haar lievelingssoep eten)( Toscaanse tomatensoep) zijn niet te versmaden.En wat is het toch leuk om zo te" brutselen" met kleindochter in de keuken. En de titel die is treffend, want kaneelvingertjes had ze en die werden dankbaar afgelikt. Mooi om te zien, hoe serieus en hoe secuur zo'n peuter van 3 het bladerdeeg in kwast en de kaneelsuiker strooit. ......Zo... en nu eindelijk het "recept ".

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Snij elk bladerdeeg plakje in 6 reepjes. Smeer de reepjes in met eidooier en meng de suiker met de kaneel.
Strooi de kaneelsuiker over de bladerdeegreepjes.
Hup de oven in voor slechts 15 minuutjes en... smullen.
Links op de foto de kaneelvingertjes en rechts op de foto de "koekjes" bestrooid met sesamzaadjes en kaas en met maanzaadjes en kaas.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top