Zuurkoolschotel met salami en ananas

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Zuurkoolschotel met salami en ananas

    Zuurkoolschotel met salami en ananas

    Zuurkoolschotel met salami en ananas

Wanneer het koud is buiten is het heerlijk om een dampende ovenschotel op tafel te zetten. Bijvoorbeeld deze zuurkoolschotel met salami en ananas met een knapperig laagje kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
750 g zuurkool
100 g salami
1 blik ananasstukjes (227 g)
450 g aardappelschijfjes
200 g crème fraîche
1 teen knoflook
150 g geraspte gratinkaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 498,26 kcal
Koolhydraten 28,27 g
Eiwitten 21,83 g
Vetten 30,89 g
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de zuurkool over de bodem van de Ovenschaal. Stop de salami en ananas ertussen.

2. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de zuurkool. Meng de crème fraîche, knoflook en kaas en schep op de aardappelschijfjes.

3. Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.

Bron

Jumbo

Serveertip

Verstop voor de kinderen kleine gehaktballetjes tussen de zuurkool in plaats van de salami.

1466131

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jumbosupermarkten avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten