Zuurkoolschotel met salami en ananas
- Wereld, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Wanneer het koud is buiten is het heerlijk om een dampende ovenschotel op tafel te zetten. Bijvoorbeeld deze zuurkoolschotel met salami en ananas met een knapperig laagje kaas.
Ingrediënten 4 recipe.people
750 g zuurkool100 g salami
1 blik ananasstukjes (227 g)
450 g aardappelschijfjes
200 g crème fraîche
1 teen knoflook
150 g geraspte gratinkaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 498,26 kcal |
Koolhydraten | 28,27 g |
Eiwitten | 21,83 g |
Vetten | 30,89 g |
Benodigdheden
OvenschaalBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de zuurkool over de bodem van de Ovenschaal. Stop de salami en ananas ertussen.
2. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de zuurkool. Meng de crème fraîche, knoflook en kaas en schep op de aardappelschijfjes.
3. Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Bron
Jumbo
Serveertip
Verstop voor de kinderen kleine gehaktballetjes tussen de zuurkool in plaats van de salami.
1466131