Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Po­riy­al (In­di­aas ge­bak­ken groen­ten)

Po­riy­al (In­di­aas ge­bak­ken groen­ten)

Door: marcdepester

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2019

Ingrediënten 4 personen


2 tenen knoflook
400 g verse sperziebonen
2 el ghee (geklaarde boter, pot 350 ml)
½ tl gemalen chilipeper
1 tl mosterdzaad
1 tl Ketoembar gemalen koriander
55 g gemalen kokos (bakje)
2 el kraanwater
150 g diepvries tuinerwten
150 g peen julienne (zakje, koelvers)


Po­riy­al (In­di­aas ge­bak­ken groen­ten)
Po­riy­al (In­di­aas ge­bak­ken groen­ten)

De Indiase keuken is met al z'n groenten en kruiden ideaal voor vegetariërs. De geklaarde boter geeft dit gerecht een nootachtige smaak.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de knoflook fijn.
-Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 1 cm.
-Verhit de ghee in een wok en roerbak de chilipeper, het mosterdzaad, de koriander en kokos 1 min.
-Voeg de sperziebonen, knoflook en het water toe en roerbak 5 min.
-Voeg de doperwten en peen toe en roerbak nog 3 min.
-Breng eventueel op smaak met zout.

Tags

Serveertip

Combinatietip:
Lekker met een gekookt eitje en rijst.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top