Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Ki­proer­bak met snij­bo­nen, pa­pri­ka &; zoe­te chi­li­saus

Ki­proer­bak met snij­bo­nen, pa­pri­ka &; zoe­te chi­li­saus

Door: marcdepester

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2019

Ingrediënten 4 personen


400 g ongesneden snijbonen
250 g eiermie
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
4 el (arachide)olie
300 g kipgehakt naturel
2 rode paprika's
2 salade-ui
250 ml zoete chilisaus


Ki­proer­bak met snij­bo­nen, pa­pri­ka &; zoe­te chi­li­saus
Ki­proer­bak met snij­bo­nen, pa­pri­ka &; zoe­te chi­li­saus

De langwerpige snijboon wok je vanavond met paprika, ui, geraspte gember en mie.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte.
-Snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik.
-Kook de noedels 5 min. in een ruime pan water. Voeg na 1 min. de snijbonen toe en kook mee. Giet af en laat goed uitlekken.
-Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
-Verhit de olie in een wok en bak het gehakt met peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.
-Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
-Snijd de salade-uien in ringen.
-Bak de knoflook, gember en paprika 3 min. al omscheppend op hoog vuur met het gehakt mee.
-Schep de noedels en snijbonen erdoor en warm 1 min. mee.
-Meng de chilisaus erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de salade-ui.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top