Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Na­si met ham, ei en pit­ti­ge pak­soi

Na­si met ham, ei en pit­ti­ge pak­soi

Door: marcdepester

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2019

Ingrediënten 4 personen


250 g basmatirijst
4 cm verse gember
1 verse rode peper
2 tenen knoflook
250 g gekookte achterham
4 middelgrote eieren
2 struiken paksoi
3 tl sesamolie
2 tl zonnebloemolie


Na­si met ham, ei en pit­ti­ge pak­soi
Na­si met ham, ei en pit­ti­ge pak­soi

Lekker pittig wokgerecht waar we de rijst de dag ervoor reeds koken !(Afgekoelde, drogere rijst bakt beter en geeft een lekkerder resultaat.)Door het pepertje krijgt de paksoi net wat meer pit. En dat smaakt góed!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat helemaal akoelen. Dit kan ook een dag van tevoren.
-Schil de gember en rasp fijn.
-Snijd de peper en de knoflook fijn.
-Snijd de ham in piepkleine stukjes.
-Klop de eieren los.
-Snijd de paksoi in repen van 2 cm.

-Verhit " van de sesamolie en ½ van de zonnebloemolie in een wok. Fruit hierin op laag vuur de gember, de helft van de peper en knoflook 3 min. Voeg het ei toe en laat al roerend stollen.
-Voeg in gedeelten de afgekoelde rijst toe.
- Ga door tot alle rijst warm is.
-Voeg de ham toe en warm 2 min. mee.
-Doe alles over in een schaal en houd warm onder folie.
-Maak de wok schoon.
-Verhit de rest van de sesamolie en zonnebloemolie in de wok. Voeg de rest van de peper en de paksoi toe en roerbak 2 min. en serveer bij de nasi.

Tags

Serveertip

Combinatietip:
Lekker met ketjap.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top