Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Rendang
  6. Kruidige rendang met sperziebonen

Kruidige rendang met sperziebonen

Door: jumbosupermarkten

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2019

Ingrediënten 4 personen


4 el wokolie
500 g runderriblappen
96 g boemboe rendang
300 g witte rijst
700 g sperziebonen
2 uien
4 el gebakken uitjes
300 ml water


Kruidige rendang met sperziebonen
Kruidige rendang met sperziebonen

Hou jij ook zo van de Aziatische keuken? Deze kruidige rendang met sperziebonen is dan heerlijk om te maken. Vervang voor een extra authentieke en romige smaak het water door 1 blik kokosmelk (400 ml).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit in een Braadpan 2 el wokolie. Bak het vlees in 3 min. bruin aan. Schep de boemboe erdoor. Voeg 300 ml water toe en breng tegen de kook aan.

2. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar. Voeg indien nodig extra water toe.

3. Kook na 1,5 uur de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

4. Giet de sperziebonen af. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el wokolie. Fruit de ui 3 min. Schep er de sperziebonen door en bak 3 min. mee.

5. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel het stoofvlees over de rijst. Schep er de sperziebonen bij en bestrooi met de gebakken uitjes.

Tags, , , , ,

Serveertip

Vervang voor een extra authentieke en romige smaak het water door 1 blik kokosmelk (400 ml).

1466107

Bron

Jumbo



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top